SLE > Nieuws

Algemeen nieuws

 

20/10/2018 - 10e FOKKERIJDAG

De KU Leuven, de onderzoeksgroep Huisdierengenetica en de Vlaamse overheid, departement Landbouw en Visserij nodigen u graag uit op de 10de FOKKERIJDAG Thema: IN ACTIE VOOR GENETISCHE VOORUITGANG, SAMENSPEL VAN ONDERZOEK, ORGANISATIES EN OVERHEID op woensdag 7 november 2018 van 13 tot 17 uur in het Vlaams Administratief Centrum, Dirk Bouts-Auditorium Diestsepoort 6, 3000 Leuven.

[•Lees meer...]

15/10/2018 - Een label voor het levend erfgoed – uitnodiging

Aan de pers en onze leden: Mevrouw, mijnheer, Op 25 oktober lanceert SLE een bijzonder label voor Erfgoedhoven, met de intentie om waardevolle initiatieven rond levend erfgoed duurzaam te erkennen en te ondersteunen. Houders en kwekers van authentieke erfgoeddieren kunnen een erkenning krijgen voor hun levend erfgoed mits zij voldoen aan een aantal concrete voorwaarden, die de uitstraling en instandhouding van Levend Erfgoed ten goede komen.

[•Lees meer...]

12/10/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te Koop: Vlaams schaap (onder schapen)

[•Lees meer...]

05/10/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop: Houtlandschaap, Ouessant (onder schapen), Muskuseend (onder niet-lokale rassen) en diverse (onder allerlei)

[•Lees meer...]

21/09/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop: Vlaams schaap en Ardense voskop (onder schapen), Vlaamse geit (onder geiten), Smijter en Belgische ringslager (onder neerhofdieren)

[•Lees meer...]

14/09/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop of gezocht: Kempens schaap, Ardense voskop, Houtlandschaap en Vlaams schaap (onder ‘schapen’)

[•Lees meer...]

14/09/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop of gezocht: Hollands kriel, Parelgrijs van Halle en Vlaanderse koekoek (onder ‘neerhofdieren’)

[•Lees meer...]

05/09/2018 - Opnieuw nieuwe wetgeving zonder onze sector te kennen

Vilt brengt vandaag de nieuwe wetgeving onder de aandacht die - opnieuw - tot stand kwam zonder ook maar één woord te spreken met de niet-professioneel dierhouderij. Er wordt gesteld dat die geen last zal hebben van impact, maar daar zijn we nog niet zo zeker van. In afwachting van het van naderbij bestuderen van het koninklijk besluit, geven we u hierbij de "DGZ-klok" die uiteraard vóór meer betalende klanten is...

[•Lees meer...]

04/09/2018 - Ons Levend Erfgoed op TV!

Op één (vrt-tv) zal vanaf komende donderdag, en dat 10 donderdagen lang, telkens één levend erfgoedras op een ludieke wijze in de kijker geplaatst worden. Kijken maar naar "IEDEREEN BEROEMD" om 19.40 uur! We hopen met u dat onze erfgoedrassen met deze reeks ook wat positieve bekendheid krijgen waardoor hun voortbestaan iets meer verzekerd word. De reeks kwam tot stand met medewerking van Steunpunt Levend Erfgoed (SLE).

[•Lees meer...]

03/09/2018 - Nieuwe zoekertjes onder Vraag & Aanbod.

Te koop: Houtlandschaap, Vlaams schaap en Ardense voskop (onder schapen).

[•Lees meer...]

  Volgende pagina