t Poldrietje - West-Vlaanderen

 't Poldrietje van Peter en Sietske Poelaert-Tilley is het eerste Levend Erfgoedhof dat de erkenning in de wacht sleepte. Zij houden er op een vrij uitgestrekt terrein pluimvee en schapen, bijna alles levend erfgoed. De schapen zijn van het Ardense voskopras. Tegen hun natuur in toonde deze troep zich niet mensenschuw en kwamen ze meteen aangedraafd wanneer Peter verscheen. Dat er vreemden bij waren, speelde geen rol. Sinds kort is er een Tervurense herder op het erfgoed die zal helpen om de schapen te hoeden. Verder hebben Peter en Sietske ook een mooie grote toom Mechelse hoenders in de koekoekkleur.

Er is ook een typisch West-Vlaams ras op dit hof: de Izegemse koekoek. Daar heeft Peter een foktoom opgebouwd uit twee bloedlijnen.

Het domein wordt milieuvriendelijk en met respect voor de tradities in de streek onderhouden. De weides zijn correct en degelijk afgespannen. Fruitbomen worden door robuuste wering beschermd tegen de eetlust van de schapen. Een hoge omheining van twee meter zorgt ervoor dat de vos het pluimvee nog niet ontdekt heeft. De troep Rode Ardennerkalkoenen zijn anders wel een gegeerde prooi. Verder houdt 't Poldrietje ook het Brakel hoen in de zilver en de goudkleurslag.

't Poldrietje is een waardig eerste Levend Erfgoedhof en is daarmee een voorkeurpartner van Steunpunt Levend Erfgoed en eerste schakel van een Levend Erfgoednetwerk.

Contact

't Poldrietje, Peter en Sietske Poelaert-Tilley - Jabbeke

e-mail: info@tpoldrietje.be - T: 0485 97 59 93 - https://www.instagram.com/tpoldrietje/