bokbeheer

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Allen, ik heb 4 Houtlanders ooien en 1 ontstuimige ram van 3 jaar. Iets voor het aflammeren zet ik mijn ram apart uit schrik dat mijn bok de lammetjes iets zal aandoen. Is dat een juiste reflex, of kan ik mijn ram er gewoon bijlaten. Ik merk dat mijn ram treurt.

Ik heb het ooit voorgehad dat een bok de poot van een lammetje heeft afgestampt waarna we het dienden te slachten. Het betrof weliswaar geen Houlandram maar een Vlaams schaapachtige (niet zuiver) ram.