Groenkauwer

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Wij overwegen een lam over te nemen van iemand. Nu blijkt dit lam een zgn. groenkauwer te zijn. De huidige eigenaar beschrijft dit niet als een groot probleem. Zij zou nu alleen niet meer voor de fokkerij geschikt zijn, maar bij ons als hobbyboer zou ze zeker wel passen. Onze veearts denkt daar echter anders over. Hij beschrijft het als een nog vrij onbekend probleem, waarvan ook de oorzaak dus ook de remedie niet bekend is, maar hij gaat uit van een spijsverteringsprobleem waar het lam zeker last van gaat krijgen, extreem mager gaat worden en hooguit 1 à 2 jaar kan leven. Wie heeft ervaring met deze aandoening? Is het af te raden om dit lam te nemen, omdat wij dan inderdaad problemen overnemen en een lam met een minimale levensverwachting of valt het allemaal wel mee, zoals de huidige eigenaar beweert? Alvast bedankt voor uw reacties!

Ik zou eerder denken dat groenkauwen een tandenprobleem is. Al jaren gekend want is in de meeste stamboeken een reden om het dier niet in de fok te gebruiken. Ik denk ook dat veel dieren als lam geslacht worden en men dus niet weet hoe het evolueert. Groeten

Beste, de reden is vrij onduidelijk beschreven maar ik ken uit eigen ervaring het gevolg : bij onze prachtige Walliser was euthanasie het enige mogelijke om niet iedere dag vol groene smurrie te hangen . Doe het niet !