keurings resultaten

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Kan je de resultaten van de keuring ergens zien? Men eigen ram die op de laatste keuring aanwezig was zie ik geen waardes bij de resultaten, ook van andere rammen waarvan ik weet dat deze aanwezig waren zie ik ook niets. Ook voor als je een toekomstige ram zoekt dat je de sterkere punten en mindere kunt zien.

Alvast bedankt.

Beste, Het klopt dat het huidige stamboekprogramma niet is aangepast om alle keuringsresultaten te tonen. Dit geldt vooral voor de ramlammeren die een eerste keuring op "exterieur" hebben ondergaan. Daarvan is voorlopig niets te zien in het stamboekprogramma. De keuringsresultaten worden bijgehouden op het secretariaat van het stamboek (Schapen@sle.be) en u kan steeds een kopie aanvragen voor een bepaald dier. Voor de volwassen rammen wordt een beperkt deel van de resultaten van de lineaire keuring opgenomen in het stamboekprogramma nl. algemeen voorkomen (van 0 tot 10), schofthoogte en lengte (in cm). Ook voor deze rammen kan u de gedetailleerde keuringsbalk opvragen. Regelmatig worden de globale keuringsresultaten geanalyseerd in een artikel in De ARK. In de nabije toekomst hopen we het stamboekprogramma zodanig te kunnen aanpassen dat de keuringsresultaten volledig kunnen worden opgenomen. De resultaten van de keuring van 2023 moeten nog ingevoerd worden.