Naar achter gerichte hoorns bij Kempense geit

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Hebben nog andere mensen last van de bijna parallelle naar achter liggende hoorns van hun Kempense geiten ? Zeker in combinatie met ursus ?

Ik heb hier ook een geit welke gelijklopende hoorns heeft. Heel veel problemen gehad dat geit zich zelf vast zette in de ursusdraad. En telkens male een hele onderneming was om het dier te bevrijden Eerst geprobeerd met met op de hoorns dwars iets vast te schorren ,zodat ze niet meer door de draad kon wringen.Moest deze om de maand herbevestigen. Een stuk van de weide kastanje hekken voor geplaatst. Doch te duur om heel de weide mee te doen. Uiteindelijk de weide voorzien met vijf horizontale schrikdraden. Veel beter dan de ursusdraad welke ook veel koste. Voordelen dat de geiten een stukje onder de draad ook het gras opeten.