Raskeuze

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Ik overweeg het houden van een/enkele varkens. Ik heb momenteel enkel Belgische dieren op mijn hof (Lakense schapen, Groenendaeler, Belgische trekpaarden, Izegemse koekoeken). Voor de varkens heb ik echter een probleem, zowel Pietrain als Belgisch landvarken lijken me niet zo geschikt voor buiten, vrij zwak van hart en zijn daarenboven vrij stressgevoelig. Zou ik dan toch beter een Bentheimer aanschaffen of heb je een andere suggestie ?

Beste Wim, de beide rassen die je opnoemt zijn idd de enige Belgische rassen. Maar uit ervaring kunnen we u meegeven dat we alvast voor het Belgisch landvarken al gemerkt hebben dat het in extensieve omstandigheden (buiten) kan gehouden worden. Oa. op de kinderboerderij Rivierenhof in Deurne is dit het geval.

Weet u eventueel ook waar ik een BL kan aanschaffen ? Zou graag een 1 of 2 zeugen opzetten om toch ook wel te kweken indien enigszins mogelijk.

Het Vlaams varkensstamboek waar het Belgisch landras vroeger ondergebracht was is nu Vlaamse Piétrain Fokkerij vzw - p/a Deinse Horsweg 1 - 9031 Drongen Email: info@vpfo.be - tel: +32 9 362 12 85 Misschien kennen ze daar nog fokkers van het landras ondanks het feit dat ze zich toespitsen op Piétrain.