Reuzenberenklauw in hooi

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Bij de boer waar ik normaalgezien hooi koop, zit dit jaar een deel reuzenberenklauw in het hooi. Kan het kwaad om deze plant gedroogd aan geiten te geven ?

Bedankt,
Wout

Berenklauw en met uitbreiding reuzenberenklauw behoren tot de meest gegeerde planten van zowel mijn schapen als geiten. Zowel vers als droog niet toxisch. Wij begrazen er al jaren op zonder probleem. Het enige wat ik kan bedenken dat er enkel stengel in hooi zal zitten omdat blad verpulverd tijdens het droogmaakproces. en de stengels eten ze het minst graag, zeker als ze verhout zijn. Indien er zaad zou inzitten is het ook mogelijk dit via het hooi uit te zaaien.