Schapenteken

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Hallo, wij hebben sinds drie weken Ouessantschapen. Drie ooien met ieder hun lam (nu 4 weken oud). Ze zijn inmiddels super tam waardoor ik ze iedere dag in mijn handen heb. Gelukkig, want ze zitten echt iedere keer vol met schapenteken. Ik haal er dagelijks 6-7 uit per lam. Nu een lam zelfs tot bloedens toe. Ze lopen op een weiland en het is geen bosrijk gebied. De bomen staan 4 meter naast het graasgebied. Weet iemand hoe ik ze voor deze teken kan behoeden want dit is echt knap zielig.

Behoeden voor teken is vrijwel onmogelijk denk ik. Mijn lammeren en ooien hebben ook veel teken en ik doe daar eigenlijk niet veel aan. Als je producten van de ivermectine-groep (zoals Ivomec) gebruikt, zullen ook de teken sterven. Kippen in dezelfde wei houden kan helpen om de druk te verminderen want die zullen de teken die ze kunnen vinden opeten.