verkoop neerhofdieren op de expo

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Op 25 augustus vindt de SLE Expo plaats. Expo; dus tentoonstelling. Bij een vorig bezoek, rond het middaguur, waren meerdere kooien van neerhofdieren al LEEG. Ook dit jaar lees ik in de instructies "verkochte dieren moeten onmiddellijk uit de kooien verwijderd worden" . Voor de bezoeker is het teleurstellend dat hij een (groot) deel van de "tentoongestelde" dieren niet te zien krijgt. Mijns inziens moet men kiezen; ofwel organiseert men een MARKT, waar de verkochte dieren inderdaad onmiddellijk meegenomen worden, ofwel organiseert men een tentoonstelling, waar de dieren TENTOONGESTELD worden voor ALLE bezoekers. In analogie met een expo van kunstwerken: daar worden verkochte werken voorzien van een merkteken maar blijven tentoongesteld tot het einde van de expo.

Beste Jos, in de beginjaren dat de Levend Erfgoed Expo georganiseerd werd, was het inderdaad zowel een 'tentoonstelling' als een 'verkoop'. Dit betekende echter zeer veel werk voor de vrijwilligers, waardoor gekozen werd om te evolueren naar een 'verkoop'. Door het succes zijn een aantal kooien na verkoop 'leeg'. Verkochte dieren aanwezig laten tot 18 uur is ook moeilijk voor de kopers. Zij zijn dan verplicht te blijven - velen komen zeer vroeg om keuze te hebben - of om terug te komen. Dit is een drempel die ook de verkoop naar beneden zou halen. Maar we nemen uw suggestie mee om toch opnieuw een TT op poten te zetten. Heb je zin om er samen met ons je schouders onder te zetten? Onze ploeg kan wat extra organisatietalent gebruiken. Geef gerust een seintje via info@sle.be

Dag Jan, Dank voor je snelle reactie. We zouden ook "de kerk in het midden" kunnen houden. Bijvoorbeeld; de verkochte dieren worden vanaf 14 uur meegenomen. Zo zouden kopers niet tot 's avonds moeten blijven en krijgt iedereen toch de kans om ALLE dieren te zien.

Ja Jos, maar dan hebben we ook nog het probleem dat mensen de verkochte dieren willen kopen. We zullen dus afzonderlijke kooien moeten voorzien voor de verkochte dieren, wat ook weer administratie met zich meebrengt. Vergeet ook niet dat het kan zijn dat toch kopers afhaken omdat ze tot 14 uur moeten wachten - er zijn er die al 'klaarstaan' om 10 uur... Ik denk dat als we dieren willen tonen tot 18 uur het enkel maar kan in de vorm van TT. Maar zoals gezegd, we nemen het mee.

Ter aanvulling: Het levend erfgoed park, op wandelafstand van het eiland waar de expo plaatsvindt, blijft ook toegankelijk om neerhofdieren te bezichtigen.