Vlaamse gans versus twentse gans

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

De vlaamse gans en de twentse gans lijken heel erg op elkaar,. Weet iemand wat de verschillen zijn?

Lijkt er inderdaad erg goed op. Is een onderzoek waard. Er zijn nog landen waar we een dergelijk getekende gans aantreffen. Gezien de ligging van Twente, kunnen we bezwaarlijk spreken van een grensoverschrijdend ras. Een grensoverschrijdend ras is bijvoorbeeld het Mergellandschaap. Maar zoals gezegd: een onderzoekje waard. We zullen onze collega's van SZH eens aanspreken.

Mijn eerste vlaamse gansen (van 2008) die ik aangeschaft heb via SLE hebben allen blauwe ogen. Vermoed dat niet het verschil kan zijn. Heb deze ganzen nog steeds 2 ganzen en 1 gent. De gent is vanaf dit jaar niet meer vruchtbaar. Maar allen nog kern gezond