Vraag over Ouessant schapenbokken

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Kunnen ouessant schapen bokken met elkaar in een groep leven als deze gecastreerd zijn? Ik heb namelijk 3 bokjes en wil deze niet weg doen...

Mvg

Marjolein

Ouessantschapen, meer specifiek rammetjes kunnen perfect samen lopen al zijn deze niet gecastreerd. Ikzelf heb een rammenweide van meer dan 30 rammen. Ik raad enkel aan deze weide te vormen niet direct naast de ooien om zo de rust in de weide te houden. Gecastreerd kan je deze natuurlijk perfect laten lopen ook tussen je ooien, al dan niet met één niet gecastreerde ram erbij.