Welk ras is deze duif?

Een nieuw onderwerp starten of een bestaand onderwerp becommentariëren is enkel mogelijk voor geregistreerde gebruikers van onze website. Heeft u commentaar i.v.m. zaken die betrekking hebben op onze zeldzame rassen? Maak via bovenstaande link een account aan en laat u horen. Het debat is open. Maar zorg voor hoffelijkheid. Geen persoonlijke aanvallen. Scheldpartijen vervuilen een open en eerlijk gesprek. Namen van personen worden net als sluikreclame geweerd uit de tussenkomsten. Het forum kan niet gebruikt worden voor zoekers (te koop of gezocht); leden kunnen gratis zoekers plaatsen.

Hoi,

Heeft er iemand een idee tot welk ras deze rood-wit bonte duif behoort?
Hij is mij destijds verkocht als een Belgische tuimelaar. Maar de duif ernaast IS een Belgische tuimelaar en dan zie je dat de bonte duif beduidend kleiner is. Hij weegt ongeveer 300 gr.
Iemand een idee?
https://photos.app.goo.gl/sTjv9bdFCFfXxqMi8

Zeker dat de rode duif geen Carneau is? Het type van de kleinere duif lijkt idd op de Belgische tuimelaar en de grote rode op de Carneau. Alleen is het oog van de grote niet typisch. Lees de gewichten op de rassenbeschijving op deze website. https://sle.be/wat-levend-erfgoed/rassen/belgische-tuimelaar https://sle.be/wat-levend-erfgoed/rassen/carneau

Je zou het zo wel denken als je de foto ziet. Van de rode duif ben ik toch echter vrij zeker dat het een Belgische tuimelaar is. Ze is van maart 2020 en weegt zo'n 350gr. Een Carneau zou veel zwaarder moeten zijn denk ik? De bonte duif is echt nog formaatje kleiner, alhoewel hij van gewicht niet zoveel lichter is. Daarmee dat ik twijfel.