Boomslepen voor Brabantse trekpaarden in Provinciedomein Huizingen op 8 juni 2024

Op zaterdag 25 mei was er in het Provinciedomein van Huizingen een oefendag boomslepen voor Brabantse trekpaarden. Zo’n tiental menners, ook wel voermannen genoemd, lieten er van 11 tot 16 uur de kracht en behendigheid van hun Brabantse trekpaarden zien. Deze oefendag bood de kans aan zowel ervaren voermannen als beginnelingen om hun behendigheid te testen op een uitgestippeld parcours op een van de paardenweides van het provinciedomein. Ook een Brabants trekpaard van het domein, Jerôme, deed mee. 

Het domein zet al jaren in op haar trekpaarden en bouwt elk seizoen haar werking met de Brabantse trekpaarden verder uit. Een oefendag onderstreept het belang van de Brabantse trekpaarden, die geklasseerd zijn als immaterieel cultureel erfgoed, en verstevigt de positie van het Provinciedomein van Huizingen binnen die trekpaardenwereld. 

Voor het grote publiek wordt op zaterdag 8 juni ‘Huizingen in ’t Gareel’ georganiseerd. Tijdens dit evenement kan men genieten van demonstraties en workshops met Brabantse trekpaarden.

Bereikbaarheid en routebeschrijving Huizingen
https://www.vlaamsbrabant.be/nl/vrije-tijd-en-toerisme/provinciedomein-huizingen/bereikbaarheid-en-routebeschrijving-huizingen