Herders in de Zwinstreek

Uitnodiging Expo 'Herders in de Zwinstreek'

Centrum Agrarische Geschiedenis, museum Sincfala, Zwin Natuur Park en Agentschap Natuur & Bos nodigen u graag uit voor de dubbeltentoonstelling ‘Herders in de Zwinstreek’ van 3 april tot en met 24 mei 2021 in Knokke-Heist.

In Sincfala, museum van de Zwinstreek, duik je in de geschiedenis van de schaapherders in de regio. Aan de hand van touchscreens, voorwerpen en getuigenissen komt het verhaal van de herders tot leven. Voor gezinnen zijn er tweewekelijkse vertelmomenten op zondag.

In het Zwin Natuur Park ga je in open lucht aan de hand van een unieke reeks oude en recente foto’s op pad met herders van de vorige eeuw en nu. Een boeiende reis die je langs de Zwinvlakte, de omringende dijken, de Kleyne Vlakte en de Damse vaart brengt. Je loopt mee in het spoor van natuurfotograaf Misjel Decleer en ontdekt hoe het landschap in de loop van de tijd evolueerde.

Praktisch

De expo in Sincfala is gratis te bezoeken. In het Zwin Natuur Park is de tentoonstelling inbegrepen in het toegangsticket tot het park. Door op voorhand te reserveren via sincfala.be of zwin.be, kan het bezoek aan beide tentoonstellingen veilig verlopen.

Voor meer info over de expo, surf naar www.herdersindezwinstreek.be

Foto Herder Gustaaf Voet in het Zwin in de jaren 1930. ©ANB