Terugroeping van hondenvoeding Pedigree

Mars Belgium kondigt de terugroeping aan van verschillende varianten hondenbrokken van het merk Pedigree® (specifieke productieloten)

Het betreft specifieke productieloten met specifieke houdbaarheidsdata. Deze producten zouden een te hoog gehalte aan vitamine D kunnen bevatten. Indien het product over meerdere weken wordt geconsumeerd, zou dit de gezondheid van het huisdier mogelijk kunnen schaden.

Daarom gaat Mars over tot het terugroepen van deze specifieke betrokken producten. Ze vragen consumenten die deze specifieke producten hebben gekocht om onmiddellijk te stoppen met het voeden van hun huisdier met dit product en om hun consumentendienst te contacteren.

Enkel de loten te zien op afbeelding zijn betrokken bij de terugroeping:

De producten werden verdeeld in verschillende verkooppunten, waaronder: Aniserco (Colfridis), Carrefour Belgium, Match, Colruyt, AVEVE, Delhaize Le Lion/De Leeuw, Superlog, Makro, MAXI ZOO, Hubo België, Euro Shop, Horta, Jumbo, Albert Heijn

Indien consumenten dit product gebruikt hebben voor hun huisdier en indien hun huisdier mogelijk tekenen vertoont van ziekte zoals overmatig drinken en urineren, wi Mars hen aanmoedigen om hun gewoonlijke dierenarts te consulteren. Consumenten in het bezit van een betrokken product kunnen contact met hen opnemen via email op contact@be.mars.com met daarbij een foto, met zichtbare EAN-code en houdbaarheidsdatum, van het product dat ze hebben aangekocht en met vermelding van hun gegevens.

Mars Belgium zal deze consumenten een waardebon toesturen ter waarde van de aangekochte producten. Ze vragen om het product nadien te vernietigen en, gezien de Covid-19 context, het product niet speciaal terug te brengen naar de winkel.

Consumenten met verdere vragen kunnen Mars Belgium ook bereiken via de gratis telefoonlijn (tijdens kantooruren) op 0800/93 113.

Ze werken nauw samen met hun distributiepartners om de betrokken producten zo snel mogelijk uit de winkelrekken te verwijderen. We willen winkeluitbaters en consumenten aanraden elke zak van Pedigree® te controleren. De specifieke producten vermeld mogen niet verder geconsumeerd worden door de huisdieren. Bij Mars is voedselveiligheid topprioriteit en ze nemen hun verantwoordelijkheid voor huisdieren ernstig. Ze dragen huisdieren in het hart en bieden hun excuses aan voor de veroorzaakte bezorgdheid.