Berkelhof - West-Vlaanderen

Het Berkelhof is ontstaan op het einde van de elfde eeuw. 'Berkel' betekent schapenweide. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het Berkelhof volledig vernietigd en werden de hoevegronden gedurende de oorlogsjaren onder zeewater gezet. 'Grande Garde 4' was een grote wachtpost op het hof die zich tussen de Belgische en Duitste 1ste linie bevond. Na de oorlog van 1914-1918 werd het Hof verdeeld in drie hoeves: Berkelhof, 't Klein Berkelhof en Hoeve Lagrou.

't Klein Berkelhof heeft de familie Guido Sys-Maryse Goderis volledig gerenoveerd tot een charmante pittoreske vakantiewoning tot 20 personen. Het Berkelhof is een historische wederopbouwhoeve en is bouwkundig erfgoed. De brede wallen rond het Berkelhof die na de eerste wereldoorlog overbleven, herinneren nog aan het vroegere eeuwenoude Berkelhof. De gezellige binnenplaats met de rode inrijpoorten van de schuur vormen de charmes van het hof.

Als boer en boerin hebben Guido en Maryse altijd met passie gewerkt met hun dieren. Het welzijn van de dieren is voor hen belangrijk. Ze verzorgen hun dieren met veel liefde en laten ze graag bewonderen. Na hun professionele carrière haalden ze oude rassen schapen, geiten, kippen, kalkoenen en ganzen in huis.

Het bekomen van het levend erfgoedlabel vormt voor hen een bekroning van hun werk, van hun boerenleven. Guido, Maryse, Bart en Judy, Lieselot Pieter-Jan Eliza en Emiel, Elien en Joren Wies en Marta zijn heel trots en fier om het label Levend Erfgoed te mogen ontvangen en zichtbaar te maken op het Berkelhof.

Wie contact wil opnemen met het Berkelhof, Berkelhofweg 1, 8600 Pervijze (Diksmuide) kan dit doen via tel. 0497 80 18 66.