Ferme NeElke - Antwerpen

Wat begonnen is met drie schaapjes en enkele kippen is ondertussen met veel liefde uitgegroeid tot een klein boerderijtje, een levend erfgoedboerderijtje.

De meeste dieren maken er deel uit van een kweekprogramma omdat ze levend erfgoed zijn. Ofwel zijn ze bij Neel en Elke aanbeland en werden ze liefdevol opgenomen in het gezin.

Neel en Elke schrijven volop hun Kempens verhaal. Zo hebben ze een uniek Kempens kwartet rondlopen: Kempense geiten, Kempense schapen, Kempense hoenders en een Kempense rund.

Ze doen aan extensieve landbouw (akkerlanden niet meer bemesten maar aan natuurbegrazing doen). Daardoor verhogen ze de biodiversiteit in de directe omgeving en wordt een mooi evenwicht tussen natuur en landbouw gecreëerd. Een principe waar zij de volle 100 % achter staan. In dit kader werken zij samen met Natuur en Bos, Natuurpunt en Regionaal Landschap Voorkempen. Aanplantingen op ferme NeElke zijn zo autochtoon mogelijk en passen binnen hun ecologisch Kempens verhaal.

De kernwoorden zijn: duurzaam, lokaal, ecologisch, Kempense hartelijkheid en dierenwelzijn. Neel en Elke, delen graag de prachtige omgeving en verwelkomen hun bezoekers en gasten graag om de schaapjes te aaien, het koetje en de varkentjes te bewonderen, de konijntjes te strelen, de kippen te voederen, eieren te rapen en de wijde omgeving te ontdekken, eventueel mét een van hun (Poitou)ezeltjes. De varkens en ezels zijn geen lokaal levend erfgoed. De Poitou-ezel is Frans levend erfgoed en de hangbuikzwijnen zijn uit het verre Oosten afkomstig.

De boerderij is gelegen in bosrijk gebied waar je zeer uiteenlopende activiteiten kan doen. Wil je rustig wandelen of gaan fietsen om daarna te genieten van bourgondisch eten en drinken? Ben je eerder avontuurlijk aangelegd en is mountainbiken jouw ding? Of wil je met de kinderen en een ezeltje op wandel naar een nabij gelegen melkboerderij waar ze van een ijsje kunnen smullen en ravotten in de speeltuin? Voor ieder wat wils! De charmante vakantiewoning is dé ideale uitvalsbasis voor wandelaars op zoek naar landelijke rust en jonge gezinnen die willen meeproeven van het leven op de boerderij. Je kan ook in een unieke pipowagen in een privé stukje weide overnachten! Ga er genieten van de mooie zonsopgang en de gezelligheid van een avondje kampvuur, geniet te midden van levend erfgoed.

Ferme NeElke is een Levend erfgoedplek, vakantie dichtbij, maar ze neemt je zalig ver weg.

Ferme NeElke, Liefkenshoek 56, 2980 Halle-Zoersel - Gsm: +32 (0)484 505 944 - Vast: 03 288 13 23

mail@fermeneelke.be - www.fermeneelke.be