Grubbe baardkriel

De Grubbe baardkriel is de staartloze variant of bolstaartvorm van de Antwerpse baardkriel. Dit krielras is eerder toevallig ontstaan in de fokkerij van Robert Pauwels in het begin van de twintigste eeuw. Het nieuwe ras werd 'de Grubbe' genoemd naar de villa van de heer Pauwels. De Grubbese baardkriel werd, door de heer Pauwels tentoongesteld maar na de eerste wereldoorlog verdwenen ze van het toneel. In 1945 doken ze plots terug op maar twee jaar later was er al geen spoor meer van te bekennen. In 1972 werd het echter door de heer Verellen opnieuw tentoongesteld. Sindsdien heeft het ras stand gehouden op diverse tentoonstellingen.

Het uitzicht komt op uitzondering van de staart na volledig overeen met dat van de Antwerpse baardkriel. Er komen diverse kleurslagen voor en regelmatig wordt er een nieuwe kleurslag toegevoegd aan het bestaande palet. Deze kleine krieltjes zijn zonder probleem te houden op een beperkte ruimte. Het is een aanhankelijk en vertrouwelijk ras.

MEER INFO OVER DIT RAS

Grubbe baardkriel
Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar.
Grubbe baardkriel

Klik op onderstaande pijltjes om naar het vorige / volgende ras van deze soort te gaan of druk op “overzicht” voor een overzicht van alle rassen.