Leuvense signoor

Dit is een kropperras, oorspronkelijk afkomstig uit Leuven en omstreken. Hij wordt ook Leuvense kropper genoemd. Het is een opgericht kropperras, niet zo zwaar als de Gentse. Hun naam signoor zouden ze destijds van de Spaanse overheerser gekregen hebben door hun fiere opgerichte houding. Leuvense signoren kwamen nog midden de 19e eeuw voor in de streek rond Leuven. Ze hadden toen de eigenschap om zeer hoog te vliegen, zelfs 's nachts bij maneschijn. De huidige Leuvense zijn door de lovenswaardige prestaties van enkele fokkers terug in hun oorspronkelijke verschijningsvorm herfokt.

Door hun grote waaiervormige voetbevedering vraagt ook dit ras enkele extra aandachtspunten bij de huisvesting en verzorging. In hun verschijningsvorm lijken de Signoren op een te lichte Gentse verhemelstaart. Het volledige verenkleed is wit met uitzondering van de gevlekte of volledig gekleurde bovenkop. Verder hebben ze tussen de schouders een gekleurd driehoekje of 'hart'. De staart is volledig gekleurd of gezoomd (gewolkt). Een gekleurd snorretje is gewenst, doch niet verplicht.

Het gaat hier om een zeer zeldzaam ras dat slechts door een handvol liefhebbers wordt gekweekt. 

MEER INFO OVER DIT RAS

Leuvense signoor
Momenteel is er nog geen extra informatie beschikbaar.
Leuvense signoor

Klik op onderstaande pijltjes om naar het vorige / volgende ras van deze soort te gaan of druk op “overzicht” voor een overzicht van alle rassen.