De 7 Torentjes - West-Vlaanderen

Kinderboerderij De Zeven Torentjes is een gevestigde waarde in Brugge en ver daarbuiten. In dit 14de-eeuwse leenhof schuilt vandaag een vrolijke, actieve kinderboerderij. Er is speelpret voor jong en oud(er) in de waterspeeltuin (uniek voor de stad!), de zandspeeltuin voor de allerkleinsten en op de vele speeltoestellen.

De gezellige cafetaria heeft een zonnig terras en paalt aan de speelruimte. De grote moestuin, kruidentuin, (hoog)stamboomgaard en het bijenhoekje zijn stuk voor stuk authentieke groene plekjes die al uw zintuigen prikkelen. Ga er genieten van de rust langs het water, de knotwilgen en de weides.

De mooi gerestaureerde 17de-eeuwse duiventoren en de gotische schuur zijn leuke extra’s.

Het pluim- en kleinvee dat u er vindt, geeft een mooi beeld van hoe het plattelandsleven er ooit uitzag. Als u de weides en stallen bezoekt, ontdekt u de Levend Erfgoedrassen: het rood rund van West-Vlaanderen, Ronquièrekalkoenen, Goudbrakelkippen, Vlaamse reuzen, Blauw van ham, Belgisch Haaskonijn en Belgisch Landras/Pietrainvarkens. Op die manier willen men bezoekers laten kennismaken met Levend erfgoed. Zo komen ze in contact met de problematiek rond het behoud van deze rassen…

De Zeven Torentjes focust zich vooral op educatie. Op de kinderboerderij kan u gratis en zonder voorgaande reservatie een gezins-fotozoektocht of kriebelbeestjesparcours doen. Het hele jaar door organiseert men woensdag-namiddagactiviteiten, gezinsevenementen en workshops. Het educatieve team biedt voor groepen en klassen tal van leerrijke, seizoensgebonden, begeleide activiteiten aan. De workshops zijn erg geliefd bij schoolkinderen. Jaarlijks komen wel 7000 schoolkinderen langs om een workshop te volgen! Ook een begeleide boerderijverkenning behoort tot mogelijkheden.

Wie echt de handen uit de mouwen wil steken kan de dieren helpen voederen of de stallen helpen schoonmaken. U kunt met uw klas of groep het domein ook zelf verkennen (met of zonder ondersteunend materiaal). Er zijn buitenklasjes om gratis te gebruiken en leuke doe-het-zelf-pakketten zoals ‘Het Slakkenspoor’ en ‘Het Boerderijspel’.