Provinciaal domein Puyenbroeck - Oost-Vlaanderen

Het Levend Erfgoedpark in het Provinciaal domein Wachtebeke bestaat reeds sinds 2004 en is daarmee de oudste maar ook de meest complete collectie levend erfgoeddieren van België.

De Provincie Oost-Vlaanderen werkt via het ‘Levend Erfgoed Park’ in het domein Puyenbroeck, in een constructieve samenwerking met Steunpunt Levend Erfgoed, reeds sinds 19 jaar mee aan het in stand houden van authentieke lokale rassen landbouw- en neerhofdieren.

Het Levend Erfgoedpark ligt op een kwartiertje stappen van de ingang van het domein, in het landschapspark.

Heel mooi om te zien hoe jong en oud er bewust worden gemaakt van het belang van levend erfgoed. De grootste collectie in Vlaanderen van onze oorspronkelijke lokale rassen wordt er permanent aan het publiek voorgesteld. We kunnen zelfs stellen dat het de meest gevarieerde en omvattende collectie erfgoeddieren is in de Benelux.

In het park is een collectie te zien van verschillende rassen van lokale rassen van duiven, kippen, eenden, ganzen, geiten, schapen, koeien en trekpaarden. Het Levend Erfgoedpark toont dat de Provincie Oost-Vlaanderen het bewaren van ons levend erfgoed ernstig neemt.

Het Levend Erfgoedpark vindt u in het landschapspark van het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Adres voor GPS: Puyenbroeck parking 1

Bereikbaarheid: https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/puyenbroeck/prak...

Praktische informatie vindt u hier: https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/puyenbroeck/prak...

Openingsuren domein: https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/puyenbroeck/prak...

Stel een vraag: Domein Puyenbroeck - 09 342 42 42 - puyenbroeck@oost-vlaanderen.be